A doua emisiune de titluri de stat din această vară, care a început la 1 august, nu pare a fi la fel de atractivă ca cea din iunie. În prima parte a lunii august, la Administrația Finanțelor Publice (AFP) Neamț s-au înregistrat 60 de subscrieri ale persoanelor fizice care au dorit să investească în astfel de instrumente, la o dobândă de 4,5% pe an, cu scadență la 3 ani.

60 de nemțeni au împrumutat statul în luna august, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În cadrul emisiunii de titluri de stat cu valoare nominală de 1 leu, lansată de Ministerul Finanțelor Publice pentru perioada 1-24 august 2018, sunt în evidență 60 de subscrieri realizate până la data de 14 august, valoarea totală nefiind centralizată. Persoanele fizice pot cumpăra titluri de stat până la data de 23 august 2018 prin rețeaua oficiilor poștale și până la data de 24 august 2018 de la toate unitățile de trezorerie ale statului”, a declarat Cristina Ionescu, purtătorul de cuvânt al AFP Neamț.

60 de nemțeni au împrumutat statul în luna august, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPotrivit prospectului de emisiune dedicat Centenarului, o singură persoană poate cumpăra titluri de maxim 200.000 lei, cumulat. La emisiunea din 15 iunie-6 iulie, când o persoană fizică a putut să cumpere titluri de stat în valoare de 1 leu, cu scadență la 5 ani și dobândă de 5% pe an, la nivelului județului Neamț s-au înregistrat 295 de subscrieri în valoare totală de 10.834.103 lei, potrivit AFP Neamț. (C.I.)

Articolul precedentL4 S-a înfiinţat Ozana Târgu Neamţ * Posibil amical cu Speranţa Răuceşti
Articolul următorL5 Nici Bravo Bodeşti nu face pasul spre Liga a IV-a
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.