aleho
pietricica turism

Tribunalul Neamț a pronunțat sentința în cazul lui Sorin Senteș, individul care a fost cât pe ce să-l ucidă pe paznicul Pensiunii Eulor din Agapia, în noaptea de 16 spre 17 septembrie 2017. Magistrații l-au condamnat la 6 ani de închisoare, la 3 ani de pedeapsă complementară, la plata unor daune de 15.000 de lei către victimă și la plata cheltuielilor de spitalizare.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” Iaşi are de primit  28.794,75 lei, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Neamţ – 2.037,70 lei, cu titlul de cheltuieli de transport şi asistenţă medicală, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – 2.222,57 lei. Instanța a mai decis, de asemenea, ca inculpatului să-i fie prelevate probe biologice, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Senteș era beat când l-a bătut crunt pe paznicul pensiunii și apoi l-a lăsat zăcând și a plecat. Bărbatul, care are 52 de ani, a fost abordat de Senteș (un cioban din Borca, în vârstă de 21 de ani, care abia fusese angajat la o stână din Agapia) la ora 4 dimineața. Tânărul l-a rugat să-i dea telefonul mobil ca să-și cheme un taxi, apoi n-a mai vrut să i-l returneze și l-a bătut pe paznic cu sălbăticie. Omul a fost găsit peste câteva ore, mai mult mort decât viu, și transportat la spital. Avea multiple leziuni, dintre care cele mai grave erau câteva coaste rupte care i-au perforat plâmânii. Senteș a fost arestat imediat pentru tâlhărie calificată și tentativă de omor. Acum, el poate ataca sentința Tribunalului Neamț la Curtea de Apel Bacău. (C.M.)