55 de cazuri noi COVID-19 în Neamț. Incidența în județ se apropie de 2 la mie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDSP Neamț informează astăzi, 27 septembrie, că în ultimele 24 de ore au fost confirmate 55 de cazuri noi de COVID-19 în județul Neamț. Incidența cazurilor la nivel de județ a ajuns la 1,84 la mia de locuitori.

Cinci localități au o incidență a cazurilor între 3 și 4 la mie (Vânători Neamț, Borlești, Tazlău, Tupilați, Stănița), iar șase dintre acestea depășesc chiar pragul de 4 la mia de locuitori (Girov, Făurei, Gârcina, Costișa, Urecheni, Dragomirești).

Între cele 9 localităţi care au o incidenţă mai mare de 2 la mia de locuitori regăsim municipiul Piatra Neamţ, cu 290 de persoane infectate în ultimele două săptămâni (incidenţă de 2,58 la mie) şi Roman, cu 150 de cazuri în același interval (incidență 2,18 la mie).

Astăzi 363 de persoane confirmate pozitiv cu noul coronavirus erau internate în unitățile spitalicești din județ:

  • la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 211 pacienți pozitivi;â
  • Spitalul Municipal de Urgență Roman – 96 persoane internate;
  • Sanatoriul Bisericani – 41 persoane internate;
  • Spitalul Orășenesc Târgu Neamț – 15 persoane internate.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate și trei decese în rândul pacienților infectați cu COVID-19, toate pronunţate în SJU Piatra Neamţ: o femeie de 80 de ani, cu probleme grave cardiace, demenţă senilă şi insuficienţă renală cronică; un bărbat de 70 de ani, cardiac, cu insuficienţă renală cronică şi diabet zaharat şi o femeie de 70 de ani, cu neoplast de col uterin (cancer), boli cardiovasculare şi diabet zaharat. Niciunul dintre decedaţi nu fusese vaccinat.

Angela Croitoru

 

Articolul precedentVideo. Foto. O Dacie a intrat într-un tractor staţionat aiurea pe şosea
Articolul următorTânăr prins în flagrant, când vroia să spargă o boxă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.