0:00

Actualizare: Băiatul de 16 ani a primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit deciziei magistraţilor Judecătoriei Târgu-Neamţ, de ieri, 11 octombrie.

Știre inițială: Fiul unuia dintre membrii clanului Sadoveanu  –  devenit celebru în capitală pentru înșelăciunile cu “reginele magiei negre” și “vrăjitoarea Norvegia” – pare că nu s-a lăsat mai prejos decât părinții și acum este cercetat și reținut într-un dosar penal de înșelăciune și șantaj. Victimă i-a căzut o tânără de 20 de ani din Păstrăveni, județul Neamț.

Polițiștii de investigații criminale din Târgu-Neamț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, au efectuat două percheziții domiciliare la sfârșitul săptămânii trecute, în județul Ilfov, acasă la adolescentul de 16 ani și la un alt tânăr în vârstă de 20 de ani care i-ar fi complice.

“Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii august 2022, o persoană, de 16 ani, având complicitatea unui tânăr, de 20 de ani, ambii din județul Ilfov, ar fi indus în eroare o tânără, de 20 de ani, din Păstrăveni, sub pretextul că pentru anumite sume de bani, ar fi realizat diferite ritualuri oculte.

Astfel, persoana vătămată ar fi achitat 50.000 de lei, pentru realizarea acestor ritualuri.

Știre actualizată. 50.000 de lei pentru descântece de amor la Păstrăveni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUlterior, când aceasta ar fi dorit să renunțe la serviciile prestate de cei doi, aceștia i-ar fi adresat, în numeroase rânduri, amenințări cu acte de violență și cu publicarea în spațiu public a respectivelor ritualuri, cu scopul ca persoana vătămată să remită în continuare, diferite sume de bani”, precizează subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă, mai multe terminale mobile și 850 de euro.

Ieri, 10 octombrie,  băiatul de 16 ani a fost audiat la sediul Poliției orașului Târgu-Neamț. Pe baza probelor adunate, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, magistrații Judecătoriei Târgu-Neamț să dispună o măsură legală împotriva acestuia.

În activități, au fost angrenați polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț și ai Poliția orașului Chitila, precum și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident cu o căruță nesemnalizată
Articolul următorO fată de 13 ani a murit în drum spre şcoală, lovită de o maşină
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.