pietricica turism
heidelbergcement

Procurorii DIICOT Bacău au reţinut, joi, 2 februarie, pentru 24 de ore, 5 persoane (COCIAŞ VIOREL-MARIAN,   PANAITE CONSTANTIN-CRISTIAN, PAMFIL GABRIEL ALEXANDRU, COCIAŞ PETRE IOAN şi DRAGOMIR NICULINA), pe care le acuză de “constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane,  trafic de minori şi  proxenetism”.

Procurorii consideră, potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, că a fost “constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii într-un mod coordonat şi eficient a unor infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, constând în racolarea de pe teritoriul României a unor persoane de sex feminin, urmată de determinarea acestora la practicarea prostituţiei în  Austria, Germania şi Italia”.

Recrutarea  victimelelor se făcea “prin inducere în eroare, acestora fiindu-le oferită, într-o primă fază, posibilitatea de a activa ca  agenţi de vânzare a soluţiilor pentru ochelari, în cadrul unor campanii ce se desfăşoară itinerant în mai multe centre comerciale de pe teritoriul României,   pentru ca mai apoi, să le fie prezentată oportunitatea unor locuri de muncă  bine plătite în Austria”, mai afirmă procurorii.

Victimele erau transportate pe teritoriul Austriei şi exploatate prin intermediul unei filiere unice. Până în acest moment al urmăririi penale au fost identificate 13 de persoane de sex feminin care au fost fie obligate să practice prostituţia pe teritoriul Austriei, fie determinate şi mai apoi ajutate de către membrii grupării să  desfăşoare această îndeletnicire.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. (ZCH NEWS)

aleho