Bazarul, care se organizează săptămânal la Borca, a avut ”musafiri neașteptați” în ziua de 21 iunie. Timp de 6 ore, polițiști de la Serviciul de Ordine Publică și de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, jandarmi și specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Neamț și al Oficiului pentru Ameliorare și Reproducție în Zootehnie au desfășurat o acțiune de control.

Prin desfășurarea acțiunii preventiv-reactive s-a urmărit asigurarea respectării legii prin prezența activă a polițiștilor, pentru prevenirea activității infracționale în zonele cu risc criminogen ridicat, vizând, cu precădere și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

În total, pe parcursul acțiunii, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni, majoritatea pentru nerespectarea Codului rutier, dar și 5 amenzi pentru comerț ilicit. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 8.500 de lei. Totodată, a fost ridicată suma de 750 de lei, susceptibilă a proveni din activități comerciale ilicit, iar polițiștii rutieri au ridicat două seturi de plăcuțe de înmatriculare și două certificate.

C.M.