0:00

470 de recenzori încep colectarea de date în Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPrima etapă a recensământului care se desfășoară în acest an, cea de autorecenzare, s-a încheiat iar rezultatele sunt considerate „peste așteptări”. Președintele Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, s-a declarat mulțumit de răspunsul populației: „Participarea a fost peste așteptările noastre, ținând cont că gradul de autorecenzare a depășit 50%. Este o premieră pentru România, mai ales că acest recensământ este complet digitalizat”, a declarat el, citat de știripesurse.ro.

În județul Neamț, participarea la autorecenzare a fost puțin mai mică față de media națională, ajungând la aproximativ 43%.

Începând de astăzi, 30 mai, va începe faza a doua a recensământului. În Neamț, 470 de recenzori vor merge să colecteze datele celor nu au participat la autorecenzare. Claudiu Harabagiu Leporda, directorul executiv al Direcţiei Regionale de Statistică Neamţ a declarat pentru mesagerulneamt.ro: „Recenzorii îi vor vizita doar pe cei care nu s-au autorecenzat online, cu tableta, în baza chestionarului electronic. Datele sunt colectate pe baza unui interviu faţă în faţă, dacă o singură persoană dintr-o gospodărie nu s-a autorecenzat doar acea persoană va oferi informaţiile, nu toţi membrii familiei”. 

Cea de a doua etapă a recensământului se va desfășura până pe data de 17 iulie. Președintele INS, Tudorel Andrei, s-a declarat optimist: „Avem la dispoziție suficient timp, până pe 17 iulie, în care suntem convinși că vom colecta date pentru un recensământ cum nu a mai fost în România”. Persoanele care nu vor furniza informațiile cerute de recenzori riscă amenzi între 1.000 și 3.000 de lei.

ZCH

Articolul precedentFOTO. Echipajul Neves de la Colegiul Național „Petru Rareș” premiat în Arlington, Virginia
Articolul următorDragostea bat-o vina! Arestat pentru că s-a apropiat de fosta iubită
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.