DIICOT 02

* DIICOT Bacău are în lucru un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu prejudiciu de două milioane de euro

Procurorii DIICOT Bacău, poliţişti din judeţul vecin şi jandarmii de la Brigada Specială au descins, ieri, la sediile şi la punctele de lucru ale unor cunoscute firme din Neamţ.

„S-au făcut percheziţii în 40 de locaţii, într-un dosar de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la două milioane de euro”, ne-a declarat, ieri după-amiază, Violeta Fotache, purtătorul de cuvânt al DIICOT Bucureşti. „Au fost conduse la audieri la Bacău mai multe persoane, dar nu cunosc numărul şi calitatea acestora şi nici nu putem face publice mai multe detalii despre anchetă până ce suspecţilor nu le sunt aduse la cunoştinţă acuzaţiile, lucru care se întâmplă la capătul audierilor”.

Neoficial, am aflat că în Piatra-Neamţ au fost 5 percheziţii, inclusiv la vila unui cunoscut om de afaceri care locuieşte în apropierea sediului Poliţiei Judeţene Neamţ. Procurorii şi poliţiştii au „călcat”, însă, şi firmele a doi fraţi, cu afaceri în domeniul reziduurilor petroliere, uleiurilor minerale şi gazului metan, din Pipirig şi Oniceni. Singurul care nu a fost găsit, deşi se afla în programul de percheziţie, este un patron cu afaceri în turism şi în construcţii. Rămâne de văzut ce decizii vor lua procurorii în privinţa pericolului social pe care îl prezintă suspecţii şi dacă vor opera reţineri şi vor formula propuneri de arestare preventivă. (C. MIRCEA)

Articolul precedentHai în Europa. Cu Ceahlăul!
Articolul următorBacalaureatul de toamnă s-a încheiat

1 COMENTARIU

Comments are closed.