Focurile de artificii sunt printre putinele momente in care ne indreptam in mod special ochii spre cer, privind spectacolul pirotehnic. Din moment ce am intrat deja in noiembrie, inseamna ca au ramas mai putin de doua luni pana la Revelion, momentul in care in toate marile orase din tara vor avea loc mii de explozii colorate pe cer.

Daca si tu vei participa la marile petreceri organizate in piete, care vor culmina cu un spectaculos foc de artificii, cu siguranta iti doresti sa te bucuri de moment, dar si sa pastrezi o amintire frumoasa, pe care sa o impartasesti cu prietenii de pe retelele de socializare si pe care sa o revezi dupa cateva luni sau chiar cativa ani.

In aceste conditii, va trebui sa filmezi artificiile, iar din acest articol vei afla cum sa te pregatesti si ce sa faci in timpul marelui spectacol pirotehnic. Iata care sunt cele mai importante elemente de care va trebui sa tii cont:

  1. Trepiedul. In primul rand, daca vrei sa filmezi artificiile, trebuie sa ai un trepied. Acesta te va ajuta in doua moduri. Pe de o parte, trepiedul iti garanteaza faptul ca vei avea o imagine stabila, care nu va tremura din diverse cauze, cum ar fi loviturile peste mana. Prin urmare, cadrul va ramane intotdeauna acelasi, iar imaginile vor fi similare celor filmate si difuzate de televiziuni. Pe de alta parte, daca folosesti un trepied, poti lasa camera sa filmeze, in timp ce tu privesti spectacolul de pe cer cu ochiul liber, nu pe ecranul acesteia.
  2. Imagine de calitate. Cu siguranta tu te vei bucura de spectacolul de artificii si, cand vei revedea filmarea, indiferent de calitatea acesteia, iti vei reaminti ce ai vazut cu ochiul liber. Pe de alta parte, daca arati o filmare de slaba calitate unor persoane care nu au fost prezente, acestea nu vor fi impresionate. Prin urmare, camera cu care filmezi trebuie sa fie una performanta, iar setarile de calitate a imaginii trebuie sa fie maxime. Pana la urma, un show pirotehnic nu dureaza mai mult de 15-20 de minute, deci ai suficient spatiu si baterie incat sa nu faci rabat la calitate.
  3. Sunet de calitate. Artificiile produc, prin definitie, sunete foarte puternice, iar acestea pot face difuzoarele camerelor de slaba calitate sa distorsioneze. Asadar, o imagine de foarte buna calitate trebuie dublata de un sunet impecabil, pentru ca experienta de vizionare a inregistrarii spectacolului pirotehnic sa fie una placuta.
  4. Cadrul. Nu in ultimul rand, cadrul este foarte important in momentul in care filmezi artificii, mai ales daca nu ai posibilitatea de a folosi mai multe camere, in mai multe unghiuri. Practic, vei avea o filmare de cateva minute, care risca sa plictiseasca privitorii, indiferent cat de spectaculoase sunt articolele pirotehnice. Din acest motiv, trebuie sa gasesti un cadru interesant, in care sa se vada o cladire simbol, un alt element static atragator sau, cel mai bine, cativa oameni in miscare.
Articolul precedentAccident la ieșirea din Bârlad spre Vaslui
Articolul următorScandalagii din crâșme potoliți cu mascații