pietricica turism

În zilele de 3 și 4 februarie, pompierii militari au avut 4 misiuni de deblocare uși apartamente, după ce-au fost anunțați, prin 112, că este nevoie de ajutorul lor. Primul apel a fost sâmbătă, la ora 10:53, cineva anunțând că un bărbat din Roman, domiciliat pe aleea Tudor Vladimirescu, nu răspunde la ușă. După ce-au pătruns în casă, pompierii l-au găsit pe proprietar mort în dormitor. Avea 58 de ani.

Următorul apel indica o problemă într-un apartament de pe strada Codrului, din Tîrgu Neamț, unde ar fi rămas blocată o persoană. “La adresa indicată de apelant s-a deplasat un echipaj de pompieri militari cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă din cadrul Detașamentului de pompieri Tîrgu Neamţ. S-a intervenit imediat, cu ajutorul scării culisabile, pătrunzând în apartamentul situat la etajul I pe un geam de la balcon, dar în locuinţă nu se afla nicio persoană”, a precizat slt. Adrian Rotaru, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

Misiunile de duminică au impus prezența polițiștilor. La ora 13:00 s-a anunțat că un bărbat, care are probleme psihice, a rămas blocat în apartamentul în care locuiește, într-un bloc de pe bulevardul Traian din Piatra Neamț. La adresa indicată s-au deplasat două echipaje de pompieri militari cu o autospecială complexă de primă intervenţie la incendii, salvare şi prim ajutor (FRAP) şi o autospecială SMURD (EPA) din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamţ.  A fost deblocată ușa, iar bărbatul, care are 36 de ani, a fost preluat de poliție, pentru a fi condus la spital.

Seara, la ora 19:21, pompierii din Tîrgu Neamț au fost chemați să deblocheze ușa unui apartament dintr-un bloc de pe strada Cuza Vodă. În locuință rămăsese blocată o femeie bolnavă psihic, care era agitată. Ea a fost preluată de polițiști și dusă la spital. (C.M.)