pietricica turism

Un nemțean a recunoscut cele patru acuze de ultraj pe care i le-a adus polițistul care l-a oprit și a constatat că a condus băut. Conflictul a fost încheiat în faza de anchetă, când Iulian Acsinte a dat sub semnătură la Parchetul Piatra Neamț că admite acuzațiile. Asta i-a adus o pedeapsă mai blândă și Judecătoria Piatra Neamț a decis să-i aplice o amendă penală de 200 de zile, a 10 lei pe zi, pentru conducerea autovehicului sub influența alcoolului.

Atitudinea recalcitrantă față de polițistul care l-a oprit și l-a testat alcoolscopic a fost sancționată de instanță cu 4 amenzi penale de câte 150 de zile. În final, judecătorul i-a dat sentința cea mai grea, amenda de 2.000 lei pentru că s-a urcat băut la volan și încă pe atât un spor pentru ultraje.

Polițistul Lucian Constantin Dobre, de la Postul de Poliție Zănești, vrea 2.500 lei de la agresor, ca daune morale, dar asta se va judeca într-un nou proces. Sentința Judecătoriei Piatra Neamț poate fi atacată cu apel, dacă cei doi sunt nemulțumiți. Dacă hotărârea va rămâne definitivă în forma decisă de prima instanță, inculpatul va rtebui să achite amenda, altfel va face închisoare. (C.I.)