Cele 4.000 doze de vaccin hepatitic B alocate pentru județul Neamț ar urma să fie primite până pe 6 iunie la Direcția de Sănătate Publică (DSP). Vaccinul va fi distribuit celor 3 maternități din județ și va fi utilizat și pentru imunizarea nou-născuților care nu au primit vaccinul în prima zi de viață. În Neamț, vaccinul hepatitic B s-a terminat de mai bine de o săptămână.

“Sunt peste 250 de nou-născuți care nu au primit vaccinul hepatitic B la naștere și care vor putea fi imunizați acum. Vaccinarea nou-născuților se va face prin medicul neonatolog de spital”, a declarat dr. Mirela Grădinaru, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

Mămicile vor fi anunțate prin intermediul medicilor de familie. Această tranșă de vaccin hepatitic B ar acoperi necesarul pentru cel puțin un an. Calculele sunt făcute de DSP Neamț la o medie de 300 de nașteri pe lună, potrivit statisticilor. În Neamț, ultimele doze de vaccin au fost administrate copiilor născuți de mame purtătoare ale virusului hepatic B. Recuperarea copiilor nevaccinați se face acum prin maternități sau la medicul de familie prin administrarea vaccinului hexavalent începând cu vârsta de două luni. (C.I.)