baniEchipele de proiect din 12 unități școlare au fost felicitate de reprezentanții Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ, pentru că, prin proiectele de parteneriat european, au reușit să atragă fonduri nerambursabile de 344.735 euro, însumat. Potrivit datelor furnizate de inspectorat, cea mai mare finanțare apare în dreptul Școlii Postliceale Sanitare de Stat din Piatra Neamț, 87.500 de euro, proiectul finanțat fiind intitulat ”Top nursing Skills” și având drept principal scop perfecționarea cursanților în spitale din afara granițelor țării. „Douăzeci și opt de elevi ai anului II vor efectua stagiul clinic – practica – în unități spitalicești de profil din Spania. Stagiul clinic va fi evaluat acolo și se echivalează la noi în țară. Vor fi câte două fluxuri, de câte 14 elevi, pe o perioadă de 33 de zile. De exemplu, în afară de transport, fiecare cursant are un sprijin individual, de 2.415 euro pentru cele 33 de zile. Va trebui să facem o procedură de selecție a elevilor, pentru că, din cei aproximativ 80 de elevi, vom alege 28”, a precizat prof. Mihai Floroaia, directorul Școlii Postliceale Sanitare de Stat din Piatra Neamț.

Un alt proiect bine cotat, cel puțin ca finanțare, este „Key Skills for Web Developers”, al celor de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț, care a primit o finanțare de 74.544 de euro.

Toate unitățile de învățământ cărora le-au fost aprobate spre finanțare proiectele se vor apuca de ele odată cu începutul anului școlar 2016-2017.

Lista integrală a proiectelor cu finanțare nerambursabilă o puteți consulta aici.

(Marian TEODOROF)

Articolul precedent„Coraj” de 0,61 mg/l = maşină plantată-n copac!
Articolul următorDouă femei din Bacău și-au „uitat” copiii în spitalele din Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.