isj suceava (4)Corpul de control al Ministerului Educaţiei a finalizat ancheta în cazul transferurilor suspecte de la Inspectoratul Şcolar din Suceava, 332 de transferuri vor fi anulate, iar elevii se vor întoarce pe locurile pe care au fost admişi iniţial la repartizarea computerizată, relatează stiri.tvr.ro.
“Din documentele verificate, s-a constatat că, dintr-un total de 523 de cereri de transfer depuse, dintre care 7 în afara termenului stabilit, au fost aprobate 386 de cereri. Dintre cele 386 de cereri aprobate, pentru 332 de elevi transferul s-a realizat fără respectarea prevederilor legale prevăzute de Metodologia de organizare şi desfăşurare a admiterii în învăţământul liceeal de stat. Precizăm în acest sens că, la nivelul inspectoratului, nu a fost elaborată o procedură proprie de aprobare a acestor cereri de transfer, criteriile suplimentare de departajare fiind cuprinse într-un proces verbal din data de 27.05.2015. Comisia Judeţeană de Admitere nu a putut prezenta motivaţii temeinice, susţinute legal, în privinţa criteriilor proprii, pentru care nu a solicitat aprobarea Comisiei Naţionale de Admitere. De asemenea, echipa de control a constatat că cererile aprobate nu sunt însoţite de documente care să justifice situaţiile speciale invocate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.
7 inspectori şcolari, inclusiv adjunctul Inspectoratului, un cadru didactic şi 2 informaticieni vor fi cercetaţi disciplinar. Ministerul Educaţiei va face şi plângere penală privind o posibilă infracţiune de abuz în serviciu. Corpul de control verifică acum alte sute de transferuri ale elevilor de clasa a IX-a din judeţele Prahova, Bihor, Brăila şi Neamţ. (ZCH NEWS)
Articolul precedentO fată de 15 ani a dispărut de acasă! Dacă aţi văzut-o, sunaţi la 112!
Articolul următorTabăra din Bicaz amendată de DSP, după ce 10 copii s-au îmbolnăvit!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.