pediatrie 2014 03 constantinescu

* secţia de pediatrie a primit aparatură de terapie intensivă de la Rotary Club
* „Suntem cu un picior în Uniunea Europeană din punctul de vedere al dotării şi sper să fim cât mai curând şi cu al doilea”, a declarat dr. Suzana Constantinescu, şefa secţiei Pediatrie

Secţia de pediatrie a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ are un salon de terapie intensivă funcţional, graţie aparaturii primite prin proiectul „Împreună pentru sănătatea copiilor noştri”, derulat de Rotary Club Oklahoma City, Istambul Kadikoy şi districtul 2241 România – Republica Moldova, din care face parte şi Rotary Club Piatra Neamţ.

pediatrie 2014 02

La conferinţa de presă organizată, ieri, în Clubul Spitalului judeţean Piatra Neamţ au participat toţi cei care au contribuit la materializarea proiectului, inclusiv Robert Madley şi Larry Stone din partea Rotary Club Oklahoma City. Atmosfera a fost de mulţumire pentru un lucru bine făcut şi de recunoştinţă din partea beneficiarului direct – dr. Suzana Constantinescu, şefa secţiei de pediatrie, care a fost şi cel mai emoţionat vorbitor.

Într-un discurs scurt, Robert Madley a menţionat că proiectul de la Piatra Neamţ este al şaselea derulat în România, iar echipamentele medicale – în valoare de 33.000 de dolari – vor fi de mare folos micuţilor care vor ajunge în spital.

pediatrie 2014 01

Sever Ciubucă, fost coleg de şcoală al dr. Suzana Constantinescu, este cel care a muncit un an de zile pentru ca promisiunea să devină realitate.

 „Am pornit la drum, cu inima strânsă”, a spus şefa secţiei de pediatrie. „Promisiuni am mai avut, dar nu s-au concretizat. Însă Sever a avut o tenacitate şi un optimism care m-au impresionat. Acum două săptămâni, când mi-a dat telefon şi mi-a spus că va veni echipamentul, aproape că mi s-a pus un nod în gât. Înseamnă foarte mult pentru noi. Acum patologia copiilor este diversă, iar noi lucrăm cu stetoscopul şi cu mâinile goale. Sunt recunoscătoare, fericită şi mulţumită şi nu am cuvinte să-mi exprim întreaga recunoştinţă pentru ceea ce s-a făcut pentru secţia noastră. Sunt puţini oameni care promit şi îşi duc până la capăt promisiunea”.

Reprezentanţii conducerii spitalului i-au invitat pe americani şi în vizită la Piatra Neamţ, pentru a se convinge că au ce vedea şi că românii sunt un popor ospitalier şi drăguţ. Dacă antevorbitorii săi au avut o calitate, cel mult două în care au cuvântat, Dan Vasile Constantin a vrut să fie cu o treaptă mai sus şi a declarat că el vorbeşte mai întâi ca membru Rotary Club, apoi ca reprezentant al Consiliului Judeţean în Consiliul de Administraţiei al Spitalului de urgenţă Piatra Neamţ şi „nu în ultimul rând” în calitate de pacient. Având în vedere că în discuţie era secţia de pediatrie, unde sunt trataţi copii cu vârste de la câteva zile, până la 16 ani, „calitatea” lui DVC de pacient explică gafele la care pare să fie abonat în ultimii ani, mai ales în privinţa amalgamului de funcţii.

Revenind la lucrurile serioase şi benefice pentru micuţii pacienţi, ultimul punct al acţiunii de ieri a fost vizitarea salonului amenajat cu cei 33.000 de dolari. Un salon care are două paturi cu monitoare cardio-respiratorii, 4 pulsoximetre, 4 nebulizatoare, două injectomate (nişte dispozitive care înlocuiesc  perfuziile şi pot fi programate la mililitru) şi două aspiratoare mobile. „Astăzi chiar sunt de gardă şi dacă va fi nevoie voi folosi aparatura”, a încheiat dr. Constantinescu. „Suntem cu un picior în Uniunea Europeană din punctul de vedere al dotării şi sper să fim cât mai curând şi cu al doilea”.

Cristina MIRCEA

1 COMENTARIU

  1. Apreciem cu totii initiativa si optimismul cadrelor medicale, noile dotari sunt binevenite, dar despre gandacii care circula “ca la ei acasa” prin saloanele cu copilasi bolnavi, despre patuturile mostenite de la “Badia Ceausescu, cu lenjerie la fel de veche si rupta, nu vorbeste nimeni… Iar doamna sefa de sectie se mandreste ca suntem cu un picior in Uniunea Europeana…Jenant de-a dreptul!

Comments are closed.