pietricica turism

Cezar Georgel Ciubotaru, secretarul Primăriei Zăneşti, a rămas fără 8 monede de aur şi 22 de argint, care i-au fost confiscate de poliţistul de patrimoniu astăzi, 11 februarie.

monedeEu vreau să-mi schimb maşina, îmi mai trebuiau nişte bani şi m-am hotărât să vând monedele pe care le-am cumpărat, de-a lungul anilor, dintr-un magazin de bijuterii, de la raft”, a declarat Cezar Georgel Ciubotaru. „Am acte pe ele, dar domnul comisar mi-a spus că trebuia să am autorizaţie de la Ministerul Culturii, pentru că sunt bunuri culturale mobile. Eu am să plătesc expertiza din banii mei şi am să-i dovedesc că nu are dreptate. Am fost deja în audienţă la şeful Poliţiei Neamţ şi la directoarea Direcţiei pentru Cultură, voi contesta confiscarea monedelor şi apoi voi face plângere penală împotriva d-lui Josanu, pentru abuz în serviciu. Putea să mi le lase în custodie până ce erau expertizate, cu interdicţia de a le vinde, nu să mi le confişte. Deocamdată mi-a produs un prejudiciu, pentru că eu am dat aproape 3000 de euro pe monede”.

De partea cealaltă, comisarul Vitalie Josanu spune că monedele sunt toate de sfârşit de secol XIX, cele din aur emise în Belgia, Franţa şi Ţara de Jos, iar cele din argint majoritatea de Austro-Ungaria, pe vremea Mariei Tereza.

Deocamdată, monedele au fost predate Muzeului de istorie şi, după ce vor fi expertizate, se va vedea cine a avut dreptate.

C. MIRCEA

2 COMENTARII

  1. Tara arde (a se citi patrimoniul national) și baba (josanu) se piaptănă. Ce dracului bunuri de patrimoniu? Au fost bătute în milioane de exemplare. Au fost cumva clasate a fie de patrimoniu? Astia sunt nebuni, adevăratele bunuri de patrimoniu și monumentele istorice se degradează zi de zi ireversibil și nimeni nu ia nici o măsură. E absurd.Politia patrimoniu și direcțiile de cultura sunt doar niște paraziți. Părerea mea.

  2. Mi-e greata cand va aud ca sunteti platitori de taxe! Posteaza si un certificat fiscal sa vedem cand ti-ai platit ultima data taxele, ca sa fii de buna credinta in fata cititorilor! Daca nu intervenea politia mancai (…) ca n-a intervenit, daca a intervnit ca de ce a intervenit? Esti un frustrat care, probabil nu mai(…) si iti dai si tu cu parerea! Ai si tu monede d-astea si nu le poti vinde? (…) si lasa politia saa isi faca treaba! Sa zica mersi ca nu l-a prins cu spaguta, inca!

Comments are closed.