Polițiștii au făcut control în târgul săptămânal de la Borca, în ziua de 22 noiembrie, și au confiscat 29 de lame de drujbă, care păreau ”de firmă”, dar erau banale. Primul comerciant prins în neregulă este un bărbat de 40 de ani, din Răucești, care avea spre vânzare mai multe lame de motofierăstrău, ”fără a fi avizat sau autorizat legal de un furnizor sau distribuitor al mărcilor”.

Întrucât nu au fost identificate contracte de licență cu titularii dreptului de proprietate intelectuală asupra mărcilor înregistrate, 18 lame de motofierăstrău mecanic au fost ridicate, în vederea confiscării. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz”, a declarat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Situația s-a repetat în privința unui bărbat de 37 de ani, din Timișești, care oferea spre vânzare 11 lame de motofierăstrău.

Aducem în atenție opiniei publice faptul că, în conformitate cu art. 102, lit. b) din Legea 84/1998 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, punerea fără drept în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, a mai precizat agentul Georgiana Moșu.

C.M.

Articolul precedent36 de cazuri noi de Covid în Neamț, în Spitalul Județean sunt internați 311 pacienți
Articolul următorUn bărbat care conducea de 5 ani fără permis, prins pentru că mergea pe interzis
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.