28 de percheziții DIICOT într-o cauză cu prejudiciu de 1,6 milioane euro, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață (26 noiembrie) DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat  28 de percheziții domiciliare, în județul Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și complicitate la contrabandă.

Este vorba despre o grupare infracțională care a acționat în perioada 2019 – 2020, și a introdus ilegal pe teritoriul României aproximativ 11.000.000 de țigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au comercializat pe piața internă.
Introducerea țigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste ”frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza județului Suceava, beneficiind în acest sens și de sprijinul unor polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, cooptați în activitatea infracțională de către membrii grupări. Aceștia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informații cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră și la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniță pretabile pentru introducerea în țară și preluarea țigaretelor de contrabandă. Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul inspectoratelor de poliție județene Suceava, Neamț, Bacău, al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale, al specialiștilor Direcției Generale a Vămilor, dar și al polițiștilor de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava”, se arată în comunicatul DIICOT.
Anchetatorii au stabilit că membrii grupării au produs un prejudiciu de
aproximativ 1.600.000 de euro – accize și TVA-, bugetului consolidat al statului. La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi conduse, în vederea audierii, 18 persoane.
C.M.

 

Articolul precedentFOTO/VIDEO: Controale în trafic la Ursuleți
Articolul următorÎncă un pompier confirmat Covid