pietricica turism

O scurtă trecere în revistă a activității din lunile iunie și iulie arată că, din 2.355 de misiuni, pompierii nemțeni au fost puși pe drumuri degeaba de 27 de ori. Dintre acestea, 15 apeluri la 112 au anunțat incendii care nu s-au confirmat când au ajuns forțele de intervenție și în 12 apeluri s-a cerut ajutor medical pentru pacienți imaginari. Cei care se joacă sunând la 112 riscă o amendă de 1.000 de lei. Valoarea timpului mort, când forțele de intervenție sunt trimise la cazuri false, poate însemna o viață, în cel mai rău caz, care se pierde fiindcă salvatorii gestionează incendii, persoane înecate și altele asemenea existente doar în mintea odihnită a unora.

în imagine: slt. Irina Popa – purtător de cuvânt ISU Neamț, gen. Ioan Nițică – șeful ISU neamț, lt.col. Mihai Mitrea – șef Inspecție prevenire

Acțiunea salvatorilor nemțeni a ferit de foc bunuri în valoare de 3.663.000 lei, valoarea pagubelor fiind de 342.000 lei. Datele au fost prezentate de generalul de brigadă Ioan Nițică, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț în conferința de presă de astăzi marți, 13 august. Din analiza celor două luni, singurul lucru care a lipsit a fost prezentarea timpilor de răspuns la solicitări, cum de regulă se obișnuia în aceste analize de informare periodice. (C.I.)