0:00

Săptămâna trecută, poliţiştii locali din Piatra-Neamţ, Compartimentul Activităţi Comerciale, au desfăşurat un nou control la cafenele, restaurante şi cofetării, ocazie cu care au dat avertisment scris unui număr de 26 de firme.

Potrivit hotărârii de consiliu local în acest domeniu, următorul pas este ca, după o nouă verificare a acestora în cursul săptămânii viitoare, să se treacă la amenzi cuprinse între 200 şi 2.000 de lei şi suspendarea activităţii până la autorizare, informează Irina Ştefănescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

26 de cafenele avertizate de poliţiştii locali. Urmează amenzi şi suspendarea activităţii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎncepând din luna ianuarie a acestui an până acum, polițiștii locali au controlat 300 societăți comerciale, 173 dintre acestea având profil de activitate alimentație publică (cafenele, restaurante, cofetării, etc.).

„În acest context s-a constatat că, din totalul unităților de alimentație publică din oraş, doar 243 au solicitat și li s-a eliberat autorizație necesară funcționării, conform prevederilor H.C.L. 15/2021 – Regulamentul privind modalitatea de obținere a avizelor/acordurilor/autorizațiilor de deschidere a exercițiului comercial. Reamintim că toți operatorii economici ce își desfășoară activitatea pe raza municipiului Piatra Neamț au obligația reînnoirii anuale a autorizației de funcționare, document emis de Primăria Piatra Neamț, la începutul fiecărui an”, precizează Poliţia Locală într-un comunicat de presă.

Toate cafenelele şi restaurantele care funcționează cu terase sezoniere sau permanente aflate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra Neamț, au obligația de a solicita și a obține avizul primăriei.

Angela Croitoru

Articolul precedentCine rămâne fără apă astăzi?
Articolul următorProgramul ”Casa Verde Fotovoltaice” epuizat în trei minute în zona centrală a țării. Urmează Moldova pe 29 mai
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.