0:00

* județul păstrează asocierea cu comuna Ceahlău și în 2015, ca să poată funcționa unitatea de asistență medico-socială

Centrul medical din comuna Ceahlău are mari șanse să funcționeze și anul viitor, fiindcă se pregătește prelungirea acordului de asociere pe care comuna l-a încheiat în 2012 cu Consiliul Județean, ca să poată beneficia de finanțare pentru activitatea medico-socială de acolo. Acordul județ – Ceahlău s-a parafat în 2012 și a fost ulterior prelungit, în 2013, cu termen de valabilitate 31.12.2014. Acum se propune continuarea lui ”în scopul asigurării funcționării Unității de asistență medico-socială Ceahlău, instituție publică specializată în acordarea de servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale din județul Neamț” pe o perioadă de un an, respectiv până pe 31 decembrie 2015.

Pentru finanțarea unității medicale, județul Neamț va contribui cu 25.000 de lei în fiecare lună a anului viitor, bani care vor acoperi cheltuielile de întreținere, de funcționare și cele de personal (cu excepția personalului de specialitate medico-sanitar).

”Această instituție este specializată în acordarea de servicii de îngrijire, servicii medicale, precum și servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale din Neamț, fiind singura unitate de acest gen din județ. Întrucât consiliul local al comunei Ceahlău nu dispune de resurse financiare suficiente, a solicitat prelungirea asocierii cu județul Neamț, pentru asigurarea bunei funcționări a unității. Având în vedere importanța serviciilor prestate de această unitate, precum și specificul acesteia, propun prelungirea asocierii pe o perioadă de un an și acordarea unei contribuții în cuantum de 25.000 lei/ lună, sumă ce va fi prevăzută în bugetul pe anul viitor”, explică președintele Constantin Iacoban.

Consilierii se vor pronunța în ședința de vineri, 12 decembrie. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentRăzboieni: Asfaltări
Articolul următorTeste HIV gratuite tot anul