0:00

Joia trecută, 19 ianuarie, a fost semnat contractul de finanţare, prin PNRR – Fondul local, în valoare totală de 5,5 milioane de lei. Vor fi construite 4 clădiri cu un etaj şi mezanin în cartierul Văleni din Piatra-Neamţ pentru familiile tinere vulnerabile din punct de vedere social.

Proiectul ”Construirea de locuințe pentru persoanele vulnerabile social” prevede realizarea a 24 de locuinţe pe strada Lunca Bistriţei, nr.  101.

24 de locuinţe pentru tineri vulnerabili în Văleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Cele patru clădiri vor avea 24 de unități locativ și vor fi construite în cartierul Văleni  pe strada Lunca Bistriței. Cel mai important, locuințele vor fi printre cele mai eficiente din punct de vedere energetic, pentru că vor respecta standardul nZEB plus (near-Zero Energy Building), lucru care se va reflecta și în costurile de întreținere reduse. Și în timpul construirii locuințelor emisiile de poluanți vor fi scăzute, pentru că se vor asigura măsuri pentru a reduce zgomotul, praful și emisiile pe parcursul derulării lucrărilor.

Locuințele vor fi destinate tinerilor din comunitățile vulnerabile din oraș”, a declarat primarul Andrei Carabelea într-o postare pe contul public de socializare.

24 de locuinţe pentru tineri vulnerabili în Văleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Alimentarea cu apă, colectarea și evacuarea apei uzate pentru aceste clădiri se va realiza prin conectare la sistemul centralizat al municipiului Piatra Neamt. Construcția se va realiza în baza proiectului tip pus la dispoziție de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, care va fi adaptat. Suma maximă eligibilă ce poate fi solicitată (pe mp suprafață construită) este de 794 euro/mp, fără TVA.

Lucrările de construcţie vor fi încredințate prin licitație deschisă și durata maximă de execuție va fi de 12 luni.

24 de locuinţe pentru tineri vulnerabili în Văleni, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Beneficiarii vor acoperi doar o fracție din costurile de întreținere, de maxim 40% pentru a asigura funcționarea lor. La repartizarea locuințelor vor fi respectate cumulativ următoarele criterii:  tinerii beneficiari să provină dintr-o comunitate sau grup vulnerabil, să aibă între 18 și 35 ani, cu un venit pe membru de familie sub salariul mediu lunar pe economie, să nu dețină o locuință sau să nu fi deținut o locuință, să trăiască în prezent în locuinţe precare sau supraaglomerate. Un criteriu care oferă şanse în plus de a primi o locuinţă aici este ca tinerii să aibă unul sau mai mulți copii în îngrijire.

Angela Croitoru

Articolul precedentȘtire actualizată. Problema la ghișeul cazier judiciar de la Forum Center a fost rezolvată
Articolul următorNemțean executat silit pentru o amendă de 80 euro primită în Germania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.