reclama autocenter

Astăzi, 17 noiembrie, 23 de percheziții domiciliare s-au efectuat pe raza județelor Iaşi, Suceava și Galaţi, pentru destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în contraband cu ţigări. Acțiunea a fost desfășurată de poliţiştii Serviciului Teritorial de Frontieră Galați, sub coordonarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați.

„În cauză s-a reținut faptul că, în toamna anului 2020, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, specializat în activităţi de contrabandă cu ţigări de provenienţă Ucraina, introduse ilegal în ţară, prin eludarea controlului de frontieră. După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membrii grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora“, precizează comunicatul Poliţiei de Frontieră.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 14.285 pachete țigări, sumele de 354.450 lei, 64.200 euro, două autoturisme, precum și 800 de grame de cannabis.

La sediul DIICOT Galați au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 35 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor de frontieră din cadrul I.T.P.F Iași și S.T.P.F. Suceava și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Galați, Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și I.J.J. Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Angela Croitoru

Foto/Video: politiadefrontieră.ro

Articolul precedentBlack Friday a adus amenzi la 9 firme din Neamț
Articolul următorFOTO.Accident pe axial: Șoferiță rămasă încarcerată, coliziune între două mașini
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.