pietricica turism

* „Să nu așteptăm Crăciunul, să nu așteptăm Anul Nou, să nu așteptăm nu știu ce sărbători ca să fim mai buni!”, a declarat Liviu Axinte, pastorul Bisericii Penticostale din Piatra Neamț.

În luna decembrie, peste 20.000 de copii din județul Neamț au fost ajutați să zâmbească datorită oamenilor cu suflet mare din comunitatea penticostală. Coordonatorul inițiativei este Liviu Axinte, pastorul Bisericii Penticostale din Piatra Neamț. Acesta a spus că cei mici s-au putut bucura de daruri datorită prietenilor, colaboratorilor și oamenilor din comunitatea penticostală care și-au dat mâna pentru a putea aduce un strop de fericire în viața celor mici. Această acțiune de caritate a devenit o tradiție în județ, pastorul Axinte fiind atent în fiecare an să bucure cât mai multe persoane indiferent de religia din care fac parte. Cutiile cu plăcutele surprize au ajuns în școli, orfelinate și în casele încercate de greutăți.

axinte daruri 2014 02

„Împreună cu echipa pe care o coordonez și cu biserica pe care o păstoresc, împreună cu prietenii și cu colaboratorii noștri am reușit să facem lucruri frumoase. Nu o legăm neapărat de sărbătoarea Nașterii Domnului, ci doar de faptul că este o ocazie. Avem mai mulți parteneri, avem mai multe programe pe care le-am început, unele de la zero, altele le-am preluat, altele le-au început alții. Noi am intrat doar ca parteneri. Am încercat, cu ajutorul Domnului, să aducem un strop de bucurie, în special, în viața copiilor. Cred că, dacă nu greșesc, în jur de 20.000 de copii au fost ajutați și anul acesta. Am abordat școli, comune, orfelinate. Apoi, am încercat să ajutăm și bătrâni. În rest, avem senzația că este doar o picătură de apă într-un ocean. Cel mai mare ajutor este ca omul să-L găsească pe Dumnezeu, că atunci celelalte se completează. Nu vorbesc despre o religie anume, ci despre relația efectivă a omului cu Dumnezeu, nu despre apartenența la o relegie pentru că s-ar putea ca cineva să fie penticostal în registre, dar de fapt să nu-L cunoască pe Dumnezeu. Noi vrem ca oamenii să fie practicanți, să aibă o relație cu Dumnezeu, care le aduce pace, liniște”, a declarat pastorul Liviu Axinte.

axinte daruri 2014 03

Acesta a mai precizat că nu avem nevoie de un motiv anume pentru a fi mai buni și că „secretul” unei relații armonioase cu Cel de Sus constă de fapt în existența unei relații de empatie cu cel de lângă noi. „Eu cred că Dumnezeu așteaptă să ne întoarcem cu inima către El și, dacă ar fi să dau un sfat, sfatul meu ar fi să facem sărbătoare din fiecare zi a vieții noastre. Să nu așteptăm Crăciunul, să nu așteptăm Anul Nou, să nu așteptăm nu știu ce sărbători ca să fim mai buni. Relația cu Dumnezeu trebuie să fie una continuă și ea se reflectă în relația interumană. Din punctul acesta de vedere, când noi îl urmăm pe Dumnezeu eu cred că toate celelalte lucruri curg într-un mod natural. Nu ne chinuim să fim creștini, suntem creștini. Nu facem fapte bune ca să fim creștini, ci facem fapte bune pentru că suntem creștini”, a adăugat pastorul. (M. TEODOROF)