liceeniAnul trecut, Guvernul României a adoptat, în şedinţa din 9 iulie, Hotărârea de Guvern prin care s-au acordat premii în bani tuturor absolvenţilor de clasa a VIII-a, care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională 2014. Fiecare elev a primit câte 2000 de lei.

Dacă hotărârea nu a suferit modificări și dacă aleșii vor menține această decizie, nu mai puțin de 99 de elevi merituoși din județele Moldovei urmează să fie premiați cu o sumă destul de consistentă, care le-ar putea face mai frumoasă vacanța de vară sau i-ar ajuta cu cheltuielile pentru „debutul” la liceu.

Astfel, în urma rezolvării contestațiilor de la evaluarea națională, cei mai mulți elevi de 10 din zona Moldovei sunt cei din județul Suceava, unde 29 dintre aceștia ar trebui să fie remunerați. Pe locul al 2-lea, în funcție de numărul „zecarilor”, se situează județul Bacău, cu 22 de elevi. Locul al treilea a fost adjudecat de județul Iași, cu 20 de elevi cu 10 pe linie. Locurile 4, 5 și 6 sunt ocupate de județul Neamț – cu 14 elevi, județul Botoșani – cu 8 elevi și județul Vaslui – cu 6 elevi.

(M. TEODOROF)