Șapte firme din Neamț au fost amendate cu 180.000 lei, pentru muncă la negru. Inspectorii au găsit 10 persoane, la cele șapte firme, cărora nu li se încheiaseră contracte individuale de muncă. Într-un singur caz, inspectorii au găsit documentul de angajare care, în loc să fi fost înregistrat în Revisal, fusese păstrat în dosarul lucrătorului, la sediul firmei.

„Angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 180.000 lei. Societățile comerciale sancționate sunt din domeniul producerii și comercializării mobilei, prestări servicii și comerț”, a declarat Nicolae Hârlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Neamț.

Controalele au fost derulate la 184 de angajatori, în cursul lunii iunie. Au fost amendate 12 firme în total, celelalte cinci fiind sancționate cu amenzi ce însumează 15.100 lei în special pentru că nu au toate documentele obligatorii în dosarul de personal al angajaților, nu sunt transmise în Revisal toate modificările și actele adiționale, administratorii nu eliberează în 15 zile de la solicitare adeverința necesară fostului salariat. (C.I.)