18 funcţionari publici pe lista neagră a ANI, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenţia Naţională de Integritate (ANI) a publicat astăzi, 22 februarie, o nouă listă cu 18 funcţionari publici aflaţi în diferite situaţii de incompatibilitate sau în conflict de interese din judeţele Neamţ, Bacău, Botoşani, Brăila, Covasna, Iaşi, Vaslui, Prahova, Bihor, Timiş, Braşov, Arad, Vâlcea, care au încâlcat  Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Este vorba despre 5 primari, 2 foşti primari, 4 consilieri locali şi un fost consilier local, un secretar de primărie şi alţi functionari. Printre aceștia se numără

  • Buzgudan Dumitru Florian, fost consilier local al orașului Buhuși (județ Bacău);
  • Neacșu Gheorghe Lucian, consilier local în comuna Muntenii de Sus, județul Vaslui;
  • Toma Ioan, fost primar al comunei Brăești, județ Botoșani;
  • Vasilică Gheorghiță Liviu, fost secretar al comunei Șirețel, județ Iași;
  • Filimon Iosif Ciprian, funcționare public în cadrul comunei Tupilați, județ Neamț;
  • Acatrinei Laura, inspector în cadrul DSP Botoșani.

Potrivit comunicatului ANI, „Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocet şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal sau prin transmiterea unui punct de vedere scris. Popa Zachiu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.

Comunicatul ANI integral îl puteți citi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentMara Calista, deputat PNL: „Salut decizia colegilor liberali de la Senat de a înființa Comisia de anchetă pentru abuzurile din centrele rezidențiale”
Articolul următorCampania „Învață să salvezi o viață!” a început la Colegiul Național Petru Rareș
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.