Pentru prima dată de un an și trei luni, astăzi, 16 iunie 2021, nici o persoană din județul Neamț nu a fost testată pozitiv la coronavirus. În schimb, patru persoane au fost retestate pozitiv. „Au fost prelucrate 597 de teste, în ultimele 24 de ore. Cât privește situația din ultimele 7 zile, au fost raportate 19 cazuri noi, fiind prelucrate 3.245 de teste.

Comparativ cu același interval de luna trecută, când au fost raportate 166 de cazuri, se observă o scădere semnificativă a numărului de cazuri noi. În această scurtă perioadă, mulți oameni au trecut cu rapiditate de la starea de îngrijorare la cea de relaxare. Transformarea a încetinit foarte mult campania de vaccinare. Recomandăm în continuare vaccinarea, având în vedere că specialiștii atenționează asupra valului 4 de infectări, din toamnă”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț. Sunt 18.960 de cazuri covid în total înregistrate în județ.

cazuri covid 16iun
rata localitati 16iun

Mai sunt 58 de cazuri active în 22 de localități din județ. Cele mai multe sunt în municipiul Piatra-Neamț (20). În municipiul Roman mai sunt 4 cazuri active, la fel în orașul Târgu Neamț.

Astăzi, în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț nu era nici un pacient covid grav care să necesite îngrijire în ATI.

La nivel național, au fost efectuate peste 30.000 de testări de ieri și până astăzi și au fost confirmate infectate 104 persoane. În spitalele din țară mai sunt internați 985 de pacienți cu covid, dintre care 192 în secțiile ATI.

Articolul precedentȘtire actualizată. Video. Căprioară salvată din canalul Bistrița, la Zănești.
Articolul următorArestat la domiciliul bunicii pentru scandal în propria casă