Guvernul României a suplimentat bugetul Ministerului Educației și Cercetării (MEC) în şedinţa de miercuri, 7 mai, cu 150 de milioane de lei, pentru dispozitive conectate la internet dedicate elevilor din medii defavorizate, se precizează într-un comunicat de presă al MEC. Criteriile de repartizare sunt stabilite prin ordin de ministru, în baza propunerilor unităților de învățământ preuniversitar de stat.

150 milioane lei pentru dispozitive conectate la internet dedicate elevilor din medii defavorizate, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Suma alocată va fi utilizată pentru achiziția de dispozitive electronice conectate la internet, necesare dotării unităților de învățământ preuniversitar de stat. Obiectivul Ministerului Educației este să asigure accesul la activitățile didactice la distanță elevilor din medii defavorizate, înmatriculați în unitățile de învățământ preuniversitar”, menţionează sursa citată.

150 milioane lei pentru dispozitive conectate la internet dedicate elevilor din medii defavorizate, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Am solicitat inspectoratelor școlare să centralizeze situația elevilor care nu dispun de echipamentele necesare participării la cursurile online, în contextul pandemiei COVID-19. În acest moment, în România, numărul estimat de elevi care au nevoie de aceste dispozitive electronice este de 250.000. Odată cu achiziționarea acestora, va fi facilitată învățarea la distanță și pentru copiii din mediile defavorizate”, a declarat ministrul Monica Anisie. (M.C.)

Articolul precedentUn bărbat de 76 de ani, al 35-lea deces cu coronavirus anunțat în Neamț
Articolul următorPână la publicarea deciziei CCR, polițiștii din Neamț aplică, în continuare amenzi
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.