vaccinare antigripalaCa în fiecare an, pe 15 octombrie, demarează la nivel național campania de imunizare antigripală. Dacă în anii trecuți au existat ceva întârzieri în distribuția vaccinului antigripal, anul acesta Ministerul Sănătății a trimis deja în teritoriu sute de mii de doze. Direcția de Sănătate Publică Neamț a primit de la Ministerul Sănătății prima tranșă de doze de vaccin antigripal. 4.800 de doze vor fi distribuite medicilor de familie și spitalelor cu paturi din județ. Dozele de vaccin antigripal vor fi administrate gratuit persoanelor cu risc, adică bătrânilor, bolnavilor cronici, copiilor şi bătrânilor instituţionalizaţi, femeilor însărcinate şi personalului medical.

„Conform metodologiei, grupele populaţionale considerate cu risc sunt: persoanele cu vârste cuprinse între 6 luni şi 64 de ani aflate în evidenţele medicale cu afecţiuni cronice, gravide, medici, cadre sanitare şi personal auxiliar atât din spitale, cât şi din unităţile sanitare şi ambulatorii, inclusiv salariaţii instituţiilor care intră în contact cu alţii şi pot să răspândească boala; persoane adulte şi copii rezidenţi în instituţii de ocrotire socială şi toate persoanele cu vârsta peste 65 de ani”, a declarat dr. Roxana Pipirigeanu, şeful Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

Medicii epidemiologi din Neamţ au transmis Ministerului Sănătăţii necesarul de vaccinuri antigripale pentru sezonul rece, adică aproximativ 33.000 de doze. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentANM: Vreme mai caldă după 15 octombrie
Articolul următorSimulare de cutremur: copilaşi sub bănci şi oficialităţi în faţa Primăriei! GALERIE FOTO
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.