Pentru seria a patra de tratament balnear a anului 2014, Casa de Pensii Neamţ a primit 140 bilete de tratament balnear, pentru următoarele staţiuni: Buziaş (Timiş), Covasna (numai hotel Dacia), Tuşnad, Căciulata, Olăneşti, Slănic Moldova, Sovata, Moneasa, Târgu Ocna, 1 Mai (Oradea), Amara (Ialomiţa), Bălţăteşti, Geoagiu Băi (Hunedoara, tren de Timişoara), Lacul Sărat, Nicolina (Iaşi), Pucioasa (Dâmboviţa), Sărata Monteoru (Buzău), Neptun şi Techirghiol.

Casa de Pensii Neamţ menţioneaza că pentru staţiunile Felix, Vatra Dornei, Herculane şi Covasna (excepţie hotel Dacia) nu sunt momentan bilete de tratament, deoarece sunt înregistrate contestaţii la procedura de achiziţionare a serviciilor. Având în vedere că intrarea în staţiuni este în perioada 3 – 6 aprilie, se fac negocieri pentru decalarea intrării în staţiune pentru zilele 7, 8, 9 aprilie, cu menţinerea perioadei  de tratament balnear, de 16 zile.

Toate cele 95 de bilete de tratament sunt considerate disponibile, putând fi ridicate la prezentarea la ghişeul Casei de Pensii Neamţ, cu condiţia depunerii tuturor documentelor necesare eliberării biletului, salariaţii Compartimentului Bilete de Tratament asigurând program de lucru cu publicul şi în ziua de sâmbătă, 5 aprilie 2014, între orele 8.30-11.

În vederea ridicării biletului de tratament repartizat, beneficiarul trebuie să prezinte un bilet de trimitere (în copie, dar cu prezentarea originalului) eliberat de  medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casa de asigurări de sănătate. Biletul de trimitere este acel formular cu regim special, unic pentru servicii medicale de recuperare-reabilitare prestate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare. Casa de Pensii Neamţ a primit si diagrama repartiţiei pentru seria a cincea de tratament balnear (184 bilete), care are intrare în staţiune în perioada  19-22 aprilie 2014. De la începutul anului şi până la 2 aprilie 2014 au solicitat bilete de tratament balnear 5.802 posibili beneficiari. (I.H.S.)