Firmele de construcții sunt în atenția inspectorilor de muncă până pe 6 decembrie 2021, când se încheie controlul de tip campanie. Echipele din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamț fac controale în fiecare lună, după ce în prealabil agenții economici au fost înștiințați. Cu toate acestea, sunt constatate numeroase nereguli.

La verificările în teren de luna trecută au fost depistați 12 oameni lucrând la negru la 7 firme. „Din 55 de angajatori din domeniul construcții, la 7 au fost identificate 12 persoane care prestau muncă nedeclarată, din care 10 nu aveau contract individual de muncă încheiat în formă scrisă, iar două persoane munceau în afara programului stabilit prin contractul cu timp parțial”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț.

În luna iunie au mai fost controlați 121 de agenți economici din diverse domenii de activitate. Au mai fost depistate două firme de mobilă care aveau 2 muncitori fără acte de angajare. „În total au fost constatate 73 de nereguli și au fost aplicate 13 amenzi în cuantum de 270.600 lei şi 27 avertismente contravenţionale”, a adăugat șeful ITM Neamț.

C.I.

Articolul precedentÎncă două zile de caniculă și disconfort termic
Articolul următorL3 CSM Ceahlăul a învins cu 3-0 Politehnica Iaşi, în meci amical