0:00

Noaptea Muzeelor, manifestare devenită deja tradiție, are loc în acest an pe 13 mai, în intervalul orar 18:00-24:00. Complexului Muzeal Național Neamț invită publicul interesat să participe la acțiunile organizate special în acest scopt, de menționat fiind faptul că pe perioada desfășurării manifestării intrarea este gratuită la toate obiectivele participante la proiect.

13 mai-Noaptea Muzeelor la Piatra Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Muzeul de Artă Piatra Neamț așteptă vizitatorii cu foto-expoziția outdoor “Portul popular românesc reprezentat pe cărți poștale. Colecția Constantin Pațilea“, precum și expoziția “Patru țări din patru zări“, organizată în colaborare cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș. Cu începere de la ora 19:00, cei care trec prin Sala de Artă Contemporană pot afla despre Aurel Băeșu (1896-1928)- Cultura memoriei, prezentarea lucrării sculptorului Pavel Obreja. Bustul realizat în bronz va fi amplasat ulerior în Parcul “Nicu Albu”. Organizator este Rotary Club Camena Piatra Neamt. În Sata 1, de la ora 20:00 are loc o întâlnire cu scriitorul Adrian G. Romila-“Povestea documentării celui mai recent roman“. Cei care aleg să meargă la Muzeul de Etnografie din Piatra Neamț pot vedea, de la ora 21:00, expoziția și proiecție cu piese din donația Alfred Nagy.

În toată perioada cât va avea loc Noaptea Muzeelor, pe platoul Cuții Domnești din Piatra Neamț vor fi prezenți “Războinici din Moldova medievală“. Este vorba de o reconstituire istorică ce va include ateliere de heraldică și vexiologie (prezentare steaguri și steme ale Moldovei, pictură steme), vor fi prezentate arme, armuri și echipamente militare medievale, iar războinicii medievali vor face demonstrații de luptă, tir cu arcul dar va fi și un atelier de monetărie. Acțiunea este organizată de Complexul Muzeal Național Neamț în parteneriat cu Asociația Profesorilor de Istorie din Neamț, Garda Curții Domnești Piatra Neamț și Asociația „Ignis Vultus” Iași.

La Colegiul Național “Petru Rareș“ din reședința de județ vor fi “Porți deschise“, iar oricine este interesat poate vizita instituția de învățământ ocazie cu care va afla amănunte istorice, dar sunt programate și demonstrații de robotică.

Muzeul de Științe Naturale își deschide porțile cu expoziția temporară foto-documentară out-door  “Fosile Vii“ și expoziția temporară “Fascinanta lume a scoicilor“. Și la Roman va avea loc “Noaptea Muzeelor“. Acolo, Muzeul de Istorie va fi gazda colocviului “Firul vieții-Nunta“, iar Muzeul de Artă din Roman propune vernisajul expoziției temporare Daria Ioana Simon precum și “Demo live“, ediția a IV-a, demonstrație interactivă de pictură, susținută de artiști plastici consacrați. Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu-Neamț invită publicul interesat la expozitia temporară foto-documentară “Incursiune în istoria Școlii Domnești – 170 de ani de la deschidere”

(G.S.)

Articolul precedentAlocaţia pentru copii nu va mai putea fi încasată de părintele agresor
Articolul următorACTUALIZARE Piatra-Neamţ : 540.000 de lei de la bugetul local cheltuieli neeligibile la magistrala de apă
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.