0:00

13 copii s-au intoxicat cu suplimente alimentare, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Sursa foto: synergymedicalcenter.ro

Centrul Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Municipal Roman s-a confruntat cu o situație ieșită din comun după ce 13 copii, cu vârste între 4 și 16 ani, au înghițit drajeuri homeopate, apoi au acuzat stări de rău, dureri abdominale și vărsături. Incidentul a avut loc pe 15 martie 2023, după amiază, pe strada Fabricii din Roman.

Minorii, marea majoritate rude între ei, au ieșit la joacă prin cartier, iar la un moment dat au găsit în zona unor tomberoane de gunoi din zonă, o sacoșă cu suplimente alimentare homeopate, în principal cu zinc, fier sau seleniu. Nu s-au gândit prea mult, fiecare a înghițit câte au dorit, și se pare că au mai dus și acasă. Cei care s-au alertat au fost părinții, iar în jurul orei 19:15 au cerut ajutor la Ambulanță.

Toți copiii și adolescenții au fost preluat de echipajele noastre, fiind transportați la CPU din cadrul Spitalului Roman. Deși erau în afara pericolului, au fost internați pentru supraveghere în Secția Pediatrie“, a declarat Radu Roibu, purtătător de cuvânt Ambulanța Neamț. Câteva ore au stat micuții sub supraveghere, apoi au fost externați.

Având în vedere faptul că toți pacienții erau minori, s-a sesizat și DGASPC Neamț. “Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitoare la cei 13 copii din Roman care au ajuns la spital cu diagnosticul „intoxicație medicamentoasă“, DGASPC Neamț s-a autosesizat, cazul fiind deferit specialiștilor din cadrul Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz. Verificările vor fi efectuate pentru o presupusă neglijare și se va proceda, în colaborare cu reprezentanții unității sanitare și cei ai Direcției de Asistență Socială Roman, la identificarea copiilor și a familiilor, precum și a contextului în care s-a petrecut acest eveniment nefericit. În funcție de rezultatele evaluărilor, se vor dispune măsurile care se impun în interesul superior al copiilor“, a anunțat DGASPC.

(G.S)

Articolul precedentCăruță răsturnată după o coliziune cu două autoturisme
Articolul următorColiziune între un autoturism și un TIR
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.