Magistrații din cadrul Tribunalului Neamț s-au pronunțat în dosarul unei crime ce a avut loc la Roman, la finele anului trecut. Autorul, în vârstă de 25 de ani, a fost găsit vinovat de săvârșirea infracțiunii de omor și a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Prin aceeași sentință el a fost obligat la plata unor daune de 2.000 de lei lunar către fiecare din cei trei copii minori ai femeii pe care a ucis-o, dar și circa 20.000 lei cheltuieli către unități sanitare și cheltuieli judiciare. Decizia instanței de fond nu este definitivă.

12 ani de închisoare pentru omor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFapta a avut loc pe 24 decembrie 2022, la Roman, între tânărul agresor și femeia de 40 de ani fiind o relație tensionată de mai mult timp după ce una din fiicele ei a avut o relație cu bărbatul, relație ce nu a rezistat în timp. Conflictele era alimentate de faptul că ambele părți locuiau în același bloc din Roman, pe aceeași scară.

12 ani de închisoare pentru omor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn ziua fatidică atât autorul cât și victima au mers la colindat, fiecare cu grupul lui. S-au întânit în oraș întâmplător, și-au spus cuvinte grele, dar conflictul nu a degenerat decât după ce au ajuns acasă și s-au întâlnit pe scara blocului. Acuzele au fost reluate, iar la un moment dat tânărul a intrat în casă și s-a întors cu o rangă cu care a lovit-o în mod repetat până ce nu a mai mișcat. A fost internată în stare gravă la spital, ulterior fiind transferată la o clinică din Iași. Eforturile medicilor au fost zadarnice și pe 30 decembrie 2022 s-a stins din viață pe patul de spital. Tânărul era arestat din prima zi de Crăciun pentru acuze de tentativă de omor, ulterior încadrarea juridică a faptei fiind schimbată în omor. (G.S.)

Articolul precedentPiatra-Neamţ: Vor fi repartizate 64 de locuinţe sociale în Speranţa şi Văleni
Articolul următorPremierul anunță: reforma fiscală și administrativă merge înainte în ciuda protestelor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.