0:00

DSP Neamţ: Verificări în toate spitalele!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn toate spitalele din Neamț vor fi efectuate, până la sfârșitul lunii februarie, mai multe controale de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Echipe de specialiști au trecut deja pe la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani și Spital Bicaz. Verificările, așa cum a precizat dr. Mirela Grădinaru, purtător de cuvânt al DSP Neamț, fac parte din planul național de acțiuni tematice de control în sănătate și vizează urmărirea mai multor aspecte din unitățile medicale.

Medicii din DSP verifică, în această perioadă, condițiile igienico-sanitare din spitale. Sunt evaluate datele referitoare la infecțiile nosocomiale, se iau probe de sanitație, se prelevă probe de pe mâinile personalului medical ș.a. La sfârșitul verificărilor, va fi întocmit un raport ce urmează a fi înaintat spre analiză Ministerului Sănătății”, a spus dr. Grădinaru.

Potrivit Planului naţional de acţiuni tematice de control în sănătate publică pe 2016, controalele vizează verificarea respectării condiţiilor de funcţionare, modul în care spitalul îşi respectă obligaţia legală de a înregistra, stoca, prelucra şi transmite informaţiile legate de activitatea sa, verificarea măsurilor privind prevenirea infecţiilor nosocomiale, evidenţa gestiunii deşeurilor periculoase și nepericuloase, respectarea normelor de curăţenie şi sterilizare, conformitatea produselor biocide (avizare, etichetare, utilizare). În cazul în care se vor depista neconformităţi, inspectorii din cadrul DSP vor acorda termene de remediere a deficienţelor. Acolo unde este cazul se vor aplica sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare, iar la expirarea termenelor acordate, se vor efectua noi controale. (M. TEODOROF)

Articolul precedentNouă persoane reţinute după percheziţiile din Bacău şi Iaşi * Păcăleau victimele cu metoda „Accidentul”
Articolul următorFC CEAHLĂUL: Maccoppi a debutat cu victorie
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.