0:00

Amenzi în cazul toxiinfecției alimentare de la Liceul Teologic Agapia, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConducerea Liceului Teologic Ortodox ”Cuvioasa Parascheva” Agapia a fost amendată de Direcța de Sănătate Publică (DSP) Neamț cu 1.000 de lei, pentru că nu a păstrat probe după ce cinci eleve înscrise la instituția amintită au fost internate la Spitalul Târgu-Neamț, duminică, 17 ianuarie, cu diagnosticul, pus de echipajul de la Serviciul de Ambulanță, de „toxiinfecție alimentară” (DETALII). Nici conducerea spitalului, nici medicii care au fost de gardă, de la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului din Târgu-Neamț nu au scăpat de sancțiunile DSP.

„Cei din CPU au fost amendați cu câte 500 de lei, pentru că nu au raportat cazurile, iar spitalul a primit un avertisment. Trebuia să fim înștiințați. Nu știm de ce nu s-a întâmplat acest lucru, fapt pentru care am apelat la această variantă”, a spus dr. Daniela Marcoci, director adjunct al DSP Neamț.

Potrivit acesteia, inclusiv directorul medical de la Serviciul Județean de Ambulanță va trebui să dea o notă explicativă despre cine (din echipajul de intervenție) și cum a pus diagnosticul de toxiinfecție alimentară. Pentru că nu au avut cum să ia probe din mâncarea pe care au servit-o elevele, cei de la DSP au luat probe de sanitație.

Rezultatele de la proba de sanitație le vom avea vineri. Nu putem face presupuneri. Ceea ce am aflat noi este că duminică, 17 ianuarie, elevele au servit din 3 meniuri diferite și că acestea nu sunt toate colege de cameră la internat. În funcție de rezultatele care vor ieși la iveală, după analizele de laborator, vom acționa în consecință”, a adăugat dr. Daniela Marcoci.

În cazul în care exista posibilitatea de a lua probe din mâncarea ce a fost servită la cantina liceului și s-ar fi constatat că acolo este sursa de toxiinfecție, așa cum spune medicul Marcoci, cantina ar fi fost închisă. Dar cum despre dovezi, în acest sens, nu mai poate fi vorba, nu rămâne decât ca rezultatele finale să stabilească dacă se face cineva vinovat de acest incident sau zicala „Prinde orbul, scoate-i ochii!” va fi suficientă cât să evidențeze această întâmplare. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentFemeie „trădată” de un pieton peste care a dat cu maşina
Articolul următorBICAZ: 2.000 de semnături pentru modificarea Constituţiei
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.