0:00

ACTUALIZARE DIICOT: Arestaţi, pentru că au montat dispozitive de copiere a cardurilor bancare, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: La data de 14 ianuarie, faţă de cei doi bărbaţi acuzaţi de skimming, Tribunalului Judeţean Iaşi a dispus măsura arestării preventive, sub aspectul comiterii infracţiunilor de efectuare de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurorii DIICOT Iaşi  au dispus, miercuri, 13 ianuarie, reținerea pentru 24 de ore pentru doi bărbaţi acuzaţi că au montat pe mai multe bancomate dispozitive de copiere a cardurilor bancare, conform unui comunicat de presă.

Vasile Ovidiu Amarandei şi Vasile Jicmon, ambii din judeţul Bacău, sunt acuzaţi de „operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos şi acces ilegal la un sistem informatic”.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada  31.12.2015-13.01.2016, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpaţii Amarandei Vasile Ovidiu şi Jicmon Vasile au montat pe terminalele mai multor ATM-URI aparţinând unor unităţi bancare de pe raza municipiului Iaşi, dispozitive confecţionate artizanal de capturare a cardurilor bancare şi de înregistrare a codurilor PIN. Ulterior,  inculpaţii au efectuat în mod repetat, la diferite intervale orare, retrageri frauduloase de bani”, se specifică în comunicatul DIICOT Iaşi.

În autoturismul celor doi „întreprinzători” au fost găsite materiale folosite la fabricarea dispozitivelor de skimming, un card bancar şi un plic cu o substanță vegetală, ce urmează a fi expertizată.

Acțiunea  a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a  Criminalității Organizate Iaşi. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. (ZCH NEWS)

Articolul precedentUn şofer beat a intrat cu maşina într-un bar din Roznov
Articolul următorGALERIE FOTO Intervenţie Apa Serv, bucurie pentru gură-cască
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.