0:00

Şcolile din Moldova în fața iernii, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiTemperaturile scăzute înregistrate în această perioadă și prognozele pentru zilele următoare i-au determinat pe reprezentanții inspectoratelor școlare să ceară raportări de la directorii unităților de învățământ cu privire la aprovizionarea cu combustibil și furnizarea agentului termic. Din declarațiile celor din inspectoratele școlare, se pare că elevii din județele Moldovei sunt așteptați cu brațele deschise și cu sălile de cursuri încălzite.

BOTOȘANI: În cele aproximativ 130 de unități de învățământ (cu Personalitate Juridică – n.r.), așa cum a precizat Ciprian Manolache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Botoșani nu sunt probleme legate de furnizarea agentului termic. „Chiar deunăzi s-a discutat despre acest aspect și știu că nu a fost raportată nicio problemă în ceea ce privește aprovizionarea cu combustibil pentru încălzirea școlilor”, a precizat Ciprian Manolache.

IAȘI: Nici în județul Iași nu sunt probleme. Potrivit Sabinei Manea, purtător de cuvânt al IȘJ, până acum niciuna dintre cele peste 220 de unități de învățământ cu Personalitate Juridică existente în județ nu a raportat vreo problemă în ceea ce privește posibilitatea de furnizare în condiții optime a agentului termic.

Şcolile din Moldova în fața iernii, ZCH NEWS - sursa ta de informații
ISJ NEAMŢ

NEAMȚ: Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Neamț au solicitat, luni, 4 ianuarie, tuturor unităților de învățământ să declare dacă întâmpină dificultăți în ceea ce privește aprovizionarea cu combustibil necesar încălzirii școlilor sau cu furnizarea agentului termic. Ca urmare a solicitării, toate cele 133 de unități cu Personalitate Juridică, la care se adaugă unitățile finanțate de Consiliul Județean și cele particulare au declarat situațiile cu care se confruntă în prezent. „Nicio școală nu a declarat că ar avea probleme cu furnizarea agentului termic sau cu stocul de combustibil necesar încălzirii. Am cerut această situație pentru a preveni sau, eventual, pentru a remedia din timp problemele ce ar fi putut să apară din cauza vremii nefavorabile”, a precizat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ.

SUCEAVA: În județul Suceava, potrivit prof. Gheorghe Lazăr, inspector școlar general, cele 220 de unități de învățământ sunt asigurate. „Am cerut o raportare și înainte de sărbătorile de iarnă, iar atunci toți directorii ne-au spus că sunt aprovizionate cu combustibil și că nu există niciun fel de problemă cu furnizarea căldurii. Până acum, nu am primit nicio sesizare cu privire la dificultățile cu care s-ar putea confrunta școlile”, a precizat inspectorul Lazăr.

Şcolile din Moldova în fața iernii, ZCH NEWS - sursa ta de informații
ISJ VASLUI

VASLUI: La Vaslui, așa cum a declarat prof. Gabriela Plăcintă, inspector școlar general, școlile sunt aprovizionate cu combustibil, iar legat de acest aspect s-au luat toate măsurile în luna septembrie, la începutul anului școlar. „În noiembrie și decembrie, furnizarea căldurii s-a făcut fără probleme. Deocamdată, școlile sunt închise, deoarece elevii sunt în vacanță, însă vom vedea, în funcție de cum evoluează vremea, dacă vor apărea probleme în zilele ce urmează”, a precizat inspectorul Plăcintă.

De la IȘJ Bacău, în momentul redactării articolului, nu a răspuns niciun reprezentant. (Marian TEODOROF)

Articolul precedentSe caută un fals poliţist!
Articolul următorIncendiu la fosta casă de copii din Dobreni! Știre actualizată (GALERIE FOTO)
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.