arestat 01În ziua de 29 decembrie, poliţiştii din Târgu-Neamţ au făcut 3 percheziţii domiciliare la locuinţele unor infractori din oraş şi din comuna Horia, bănuiţi de comiterea mai multor tâlhării. Aceiaşi poliţişti i-au identificat şi i-au reţinut pe doi dintre făptaşi, cu vârste de 18, respectiv, 24 de ani.

„Cercetările sunt continuate pentru faptul că la data de 25.12.2015, orele 18, în timp ce un bărbat de 29 de ani, din Brașov se deplasa pe podul de peste râul Ozana dinspre Târgu-Neamţ spre Humuleşti, a fost acostat de către cele două persoane și deposedat prin violenţă de un ceas de mână şi suma de 200 lei”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Totodată aceștia sunt bănuiți și de faptul că în data de 22.12.2015, în jurul orelor 18.50, au acostat o tânără de 23 de ani, din Brusturi pe strada Castanilor din Târgu-Neamţ, iar prin violență au deposedat-o de poşeta în care avea suma de 20 euro, un lănţişor de argint, cartea de identitate şi produse cosmetice. În urma extinderii cercetărilor s-a stabilit că cei doi tineri în aceeași zi au mai deposedat prin violență un bărbat de 60 de ani din Târgu Neamț, de telefonul mobil, țigări și 5 lei”.

Cei doi tâlhari au fost reţinuţi, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de tâlhărie calificată. Astăzi, 30 decembrie, amândoi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț cu propunerea de arestare preventivă. Între timp, poliţiştii continuă cercetările pentru a documenta întreaga activitate infracţională a indivizilor. (C. MIRCEA)