0:00

Percheziţii în Neamţ şi alte 21 de judeţe: Război total cu comercianţii de artificii!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPercheziţii pe bandă rulantă, în această dimineaţă de 23 decembrie, în Bucureşti şi 22 de judeţe ale ţării, printre care şi Neamţ, Botoşani, Iaşi şi Vaslui.

Polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase derulează cercetări într-un dosar penal de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, se precizează într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Cele 50 de percheziții domiciliare au loc în București și în judeţele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui.

„Activitățile se desfășoară în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Timiș, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni. În fapt, începând cu luna iunie a.c., reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Timișoara ar fi comercializat persoanelor vizate articole pirotehnice din categoriile celor interzise la deținere persoanelor fizice neautorizate și destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni. Articolele pirotehnice ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, evitând astfel eventuale controale din partea autorităților”, conform comunicatului citat.

Polițiștii vor pune în executare 50 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse pentru audieri la sediile inspectoratelor de poliție pe raza cărora se efectuează percheziții. Activitățile beneficiază de sprijinul de specialitate al SRI și al DIPI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIncendiu la Săvineşti: O bătrână a ars de vie!
Articolul următorAtenţie! Hoţii şi tâlharii „muncesc” de Crăciun!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.