0:00

CJ Neamţ: Despre săli de operaţie şi heliport la Spitalul Judeţean, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiConstantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, s-a întâlnit, luni, 14 decembrie, cu şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, cu care a discutat despre problemele cu care se confruntă unitatea sanitară.

De asemenea, şeful CJ Neamţ a inspectat şi lucrările de la viitoarele săli de operaţie din clădirea Nefromed.

Întâlnirea cu dr. Ioan Lazăr şi dr. Silviu Verzea – manager şi director medical la SJU Piatra Neamţ – s-a axat pe nevoile unităţii spitaliceşti.

„SJU Piatra Neamţ trebuie să fie o elită din punct de vedere al dotărilor medicale, confortului, specialiştilor care îşi desfăşoară activitatea în el. Pentru asta, CJ poate ajuta la achiziţii, la lucrări, dar trebuie să ştiu despre ce nevoi e vorba. Spitalul acesta trebuie să adune toate problemele din judeţ şi să le rezolve, să fie eficient şi pacienţii să se poată trata aici în cele mai bune condiţii. Aşa cum se vorbeşte despre un spital din Bacău, care este de elită, să se vorbească şi despre cel din Piatra Neamţ! Chiar dacă pare greu să «urnim» lucrurile, trebuie avut în vedere că asta e spre binele atâtor oameni din judeţ, care ajung să se trateze. De asemenea, trebuie avută în vedere schema de specialişti, cu o proiecţie pe ani de zile, pentru că mai este nevoie de oameni noi“, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban.

Unul dintre proiectele de care s-au arătat interesaţi participanţii la discuţie se referă la realizarea unui heliport.

CJ Neamţ: Despre săli de operaţie şi heliport la Spitalul Judeţean, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Viitorul transportului pacienţilor nu mai e cu maşina, ci pe calea aerului şi sper să ne fie aprobat acest proiect“, a declarat managerul Ioan Lazăr.

După ce a văzut stadiul lucrărilor la viitoarele săli de operaţie, pasarela care leagă clădirea Nefromed de cea a SJU Piatra Neamţ şi pregătirile pentru liftul exterior care va funcţiona la Serviciul de Medicină Legală, Constantin Iacoban s-a declarat mulţumit şi şi-a exprimat dorinţa de a vedea lucrările finalizate cât mai rapid. (ZCH NEWS)

Articolul precedentCalendarul fenomenelor astronomice din 2016
Articolul următorTRAGEDIA COLECTIV #62
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.