pensii neamtCasa Națională de Pensii Publice (CNPP) anunță plata, în luna decembrie 2015, a ajutorului anual pentru veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război, se precizează într-un comunicat de presă al CNPP.

“În conformitate cu prevederile art. 16, lit.g din Legea nr.44/1994, veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului, au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentru nevoi casnice. Acest ajutor se majorează anual prin hotărâre de guvern. Anul acesta, în temeiul HG nr. 951/2015, cuantumul ajutorului crește de la 300 lei la 335 lei pentru fiecare beneficiar”, se menţionează în comunicatul citat.

Președintele CNPP, dna. Ileana Ciutan, mai precizează că aceste drepturi se achită printr-un mandat separat de cel prin care se achită indemnizația cuvenită lunii decembrie. (ZCH NEWS)