0:00

TÂRGU-NEAMŢ: Centru de Informare Turistică din ianuarie 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOraşul Târgu-Neamţ va avea, începând din ianuarie 2016, un Centru de Informare Turistică. Obiectivul va fi amenajat pe bd. Ştefan cel Mare, iar iniţiativa deschiderii acestuia a fost detaliată, astăzi, 14 decembrie, într-o conferinţă de presă. Au participat primarul Daniel Harpa, viceprimarul Traian Humulescu, city-managerul Vasile Apopei, managerul de proiect Daniel Amihăilesei, comisarul Vitalie Josanu, Rocsana Josanu, şefa Direcţiei de Cultură Neamţ, Sebastian Cătănoiu, şeful Parcului Natural Vânători-Neamţ, Dan Gavriloaia, preşedintele Asociaţiei „Valea Ozanei”, Ionela Lungu, meşter popular din Humuleşti, Margareta Mihăileanu, directorul Casei Culturii „Ion Creangă” şi Tincuţa Ciubotaru de la Asociaţia „Nemţeanca”.

„Prin acest centru ne dorim să atragem cât mai mulţi turişti, să le oferim informaţii utile. Vreau să mulţumesc celor care au muncit la acest proiect. Vreau să vă mai aduc la cunoştinţă că, din 2012 până în prezent, numărul turiştilor din Târgu-Neamţ a crescut. Avem o creştere de aproximativ 70%. Asta înseamnă că ne-am făcut treaba”, a spus primarul Daniel Harpa.

„Mă bucur că acea clădire veche a fost reabilitată prin amenajarea acestui centru. Din păcate, noi avem nişte antecedente în ceea ce priveşte aceste centre de informare turistică. Un centru identic ca al dv. are şi Piatra-Neamţ. A fost inaugurat,s-au tăiat panglici şi nici până la ora asta nu l-a vizitat nimeni. E bine să ne lăudăm cu acest centru, dar să nu uităm că la acest centru este nevoie de un personal specializat, bine pregătit, care să ştie să facă o cercetare. Îmi vine greu să cred că turiştii se vor buluci pe uşa acestui centru să întrebe de puncte turistice. De aceea, acest centru trebuie promovat în mediul virtual pentru ca turiştii să aibă habar de existenţa lui”, a precizat şi comisarul Vitalie Josanu

TÂRGU-NEAMŢ: Centru de Informare Turistică din ianuarie 2016, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProiectul a fost finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013. La data de 16.12.2014 s-a semnat contractul de finanţare nr. 4946 între Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 – Ministerul Dezvoltării Regionale prin Autoritatea Naţională pentru Turism şi UAT Oraş Târgu-Neamţ. Valoarea totală a proiectului este de 504.811,60 lei, valoarea totală eligibilă a proiectului, din care 421.459,11 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR 380.872,60 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional 32.157,33 lei, co-finanţarea eligibilă a beneficiarului 8.429,18 lei şi valoare neeligibilă inclusiv TVA aferentă acesteia 83.352,49 lei.

Centrul de Informare Turistică de la Târgu-Neamţ va fi dotat cu o microcentrală electrică pentru încălzire şi producerea apei calde, racordarea celor două încăperi la internet, cablu TV şi telefonie fixă, sistem de avertizare în caz de incendiu, un portal de informaţii, bază de date cu informaţii turistice în cadrul website-ului creat, mobilier. (C.T. STURZU)

Articolul precedentCopil de 9 ani accidentat grav la Mărgineni
Articolul următorConstantin Iacoban, o nouă inspecţie la obiectivele finanţate de CJ Neamţ
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.