romaniaRomânia a “picat” în Grupa A la EURO 2016 (10 iunie – 10 iulie), alături de Franța, echipa gazdă, de Albania și de Elveția, potrivit tragerii la sorți efectuate, sâmbătă seara, 12 decembrie, la Paris. Tricolorii vor disputa cele 3 partide din grupă pe 10, 15 şi 19 iunie. În premieră, România va disputa meciul de deschidere, pe 10 iunie, pe Stade de France (22:00, ora României), contra Franţei. Apoi, tricolorii întâlnesc Elveţia în al doilea meci, pe acelaşi stadion, şi încheie meciurile din grupă cu Albania.

anghel iordanescu“În primul rând, cred că pentru noi este o premieră, din ce ştiu eu România nu a mai deschis niciodată o competiţie de acest nivel. În acelaşi timp, nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioana mondială şi europeană cum e Franţa, când întâlneşti una dintre cele mai bune echipe de pe locul doi, poţi spune că e o grupă dificilă. Eu cred că trebuie să tratăm al treilea meci, cel cu Albania, extrem de serios. Au progresat enorm, este o echipă bună, care vine pentru prima dată în istorie la Campionatul European. Sunt convins că vor face o figură frumoasă, trebuie să tratăm Albania aşa cum tratăm Franţa şi Elveţia”, a spus selecţionerul Anghel Iordănescu la Dolce Sport.

Burleanu 02“Suntem mulțumiți de tragerea la sorți. Personal, am vrut să evităm Franța, dar mulți dintre jucătorii noștri doreau să jucăm împotriva gazdelor. Este o onoare și o plăcere să jucăm, pentru prima oară, meciul de deschidere. Elveția este una dintre cele mai puternice echipe din urna a doua valorică, în timp ce din urna a patra am dorit Albania. Obiectivul nostru este clar: să ne calificăm din grupe”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, citat de site-ul UEFA.

  • GRUPA B: Anglia, Ţara Galilor, Slovacia, Rusia
  • GRUPA C: Germania, Irlanda de Nord, Polonia, Ucraina
  • GRUPA D: Spania, Turcia, Cehia, Croaţia
  • GRUPA E: Belgia, Irlanda, Suedia, Italia
  • GRUPA F: Portugalia, Islanda, Ungaria, Austria. (ZCH NEWS)