ceata soseaCentrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, sâmbătă seară, 12 decembrie, în judeţele Iaşi şi Vaslui traficul rutier se desfășoară în condiții de ceață, vizibilitatea fiind sub 50 de metri pe pe DN24 Iași – Vaslui.

În condiții similare se circulă și în județul Brăila, pe DN2B Brăila – Buzău și pe DN21 (E584) Brăila – Slobozia. Întrucât şi partea carosabilă a acestor drumuri este umedă, iar temperaturile sunt scăzute, se acționează, preventiv, cu material antiderapant.

Deoarece Administrația Națională de Meteorologie a emis pentru județele Buzău, Brăila, Vrancea, Vaslui și Galați atenționări nowcasting cu cod galben referitoare la ceață poliţia le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizibilitate, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în depășiri riscante. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalți participanți la trafic. (ZCH NEWS)