0:00

33 de copii bolnavi de varicelă la Școala Gimnazială ”Nicu Albu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiLa Școala Gimnazială ”Nicu Albu” din Piatra-Neamț, potrivit prof. Elena Cristina Antoniu, 20 de copii de la grădinița care aparține acestei unități au fost depistați cu varicelă (”vărsat de vânt”).

Până astăzi, 10 decembrie, la ora 11, vă putem spune că avem 20 de copii de la cele 6 grupe ale grădiniței noastre care au varicelă. De vărsat de vânt a mai fost depistat un copil de la clasele primare. Noi am informat părinții despre acest aspect. Este o boală a copilăriei, nu considerăm că este ceva de speriat”, a spus directoarea școlii.

De la Direcția de Sănătate Publică Neamț, purtătorul de cuvânt, dr. Mirela Grădinaru, a precizat că la Școala ”Nicu Albu” poate fi vorba despre un focar, deoarece nu s-au îmbolnăvit mai mult de 20% dintre copiii din colectivitate.

La clasele primare, unde sunt 352 de copii, au fost înregistrate 7 cazuri. La grădiniță, unde sunt în total 131 de copii, au fost înregistrate 26 de cazuri. Au fost luate în calcul și declarațiile părinților care au acum copiii izolați acasă. Nu poate fi vorba despre un focar la Școala 10, deoarece ar trebui să fie mai mult de 20% de cazuri dintr-o colectivitate. Școala a dispus măsurile care trebuie aplicate în aceste cazuri. Ceea ce pot să vă spun este că iarna crește incidența îmbolnăvirilor de varicelă, iar în mai toate școlile, în această perioadă, se înregistrează cazuri sporadice de astfel de îmbolnăviri”, a declarat dr. Grădinaru.

Medicii spun că erupția specifică varicelei apare inițial pe corp, sub formă de bubițe roșii, mărunte. La 12-24 ore apar veziculele, asemănătoare unor “boabe de rouă”. În câteva zile, conținutul veziculelor se modifică, devenind tulbure și se acoperă de cruste (coji). Stadiul de crustă poate ține 10-20 zile. Pacientul nu mai este contagios din momentul în care dispar veziculele și locul acestora este luat de cruste. În evoluția bolii apar 2-3 valuri eruptive, astfel încât se pot vedea pe piele leziuni în diferite stadii. Cu cât vârsta pacientului este mai mare, evoluția poate fi mai serioasă, însoțită de complicații. (M. TEODOROF)

Articolul precedentA închiriat o maşină din Germania şi a „uitat” s-o restituie!
Articolul următorNEAMŢ: Copil de un an şi 6 luni intoxicat cu dioxid de carbon
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.