Astăzi, 1 noiembrie, sunt tot 23 de localități nemțene în scenariu roșu COVID 19, cu peste 6 la mie rată de infectare. Doar că în fruntea topului nu mai este comuna Alexandru cel Bun, care a coborât pe locul trei (11,97 la mie rată), ci Gârcina cu 12,52 la mie, urmată de Tarcău cu 12,49.

La nivelul județului au fost 102 noi infectări în ultimele 24 de ore, dintre care 42 în Piatra-Neamț, incidența în municipiul reședință de județ coborând până la 10,93 la mia de locuitori.

Din păcate și în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7 decese ale unor pacienți cu covid, cu vârste cuprinse între 48 și 91 de ani, dintre care unul nu avea alte afecțiuni. Două dintre persoanele decedate erau vaccinate și sufereau de boli cardio vasculare, diabet zaharat, obezitate. Trei dintre cei decedați erau internați la Spitalul Municipal Roman și patru la SJU Piatra-Neamț, potrivit informațiilor furnizate de Elena Sterpu, purtătorul de cuvânt al DSP Neamț.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt internați 364 de pacienți pozitivi și 20 de suspecți. Mai sunt disponibile 58 de paturi pentru pacienți confirmați pozitiv, un singur pat pentru suspecți și 41 pentru bolnavi de COVID 19 care au și alte patologii asociate.

O ușoară scădere a ratei de infectare la nivelul județului Neamț a fost înregistrată astăzi, până la valoarea de 6,01 la mie.

Situația detaliată pe localități a numărului de cazuri la 14 zile și a ratei de infectare o puteți consulta în tabelul de mai jos.

incidenta L 01.11.2021

Angela Croitoru

Articolul precedentCarambol cu o autospecială MAI la Țibucani
Articolul următorVideo. Foto. Șoferul unui TIR răsturnat a rămas încarcerat în cabină