0:00

100 de primari unioniști din Basarabia își dau mâna sâmbătă la Iași, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAleși locali din peste 100 de localități din Republica Moldova, care au semnat Declarația de Unire cu România, se întâlnesc la Iași și Bistrița, în perioada 9-11 martie, cu autorități locale din dreapta Prutului, se precizează într-un comunicat de presă al „Acţiunea 2012”.

„Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, îi întâmpină pe aleșii locali unioniști în calitate de gazdă sâmbătă, la Palatul Culturii (sala Henri Coandă), înainte ca oaspeții să fie primiți la centrul Mitropoliei Ardealului din Sângeorz-Băi, după care vor asista la inaugurarea primei capele încălzite cu energie verde, la Măgura Ilvei (jud. Bistrița-Năsăud). La Iași – capitala românilor pe parcursul anului 1918, când provinciile istorice Basarabia, Bucovina și Transilvania se alăturau Regatului României – primarii de pe cele două maluri ale Prutului vor să pună bazele unei asociații care îi va regrupa pe toți aleșii locali unioniști”, potrivit sursei citate.

Mai mult de 100 de localități urbane și rurale din Republica Moldova, plus trei raioane de peste Prut, și-au arătat adeziunea față de reîntregirea națională semnând Declarația de Unire cu România, începând cu a doua parte a lunii ianuarie a acestui an. Declarațiile au fost semnate prin hotărâre în Consiliul Local, cu vot în unanimitate sau majoritate calificată. Gestul aleșilor locali este simbolic și nu lezează Constituția, dar reprezintă un act clar de voință politică unionistă. Declarațiile de Unire au intrat recent în atenția președintelui moldovean Igor Dodon, care i-a amenințat pe semnatari cu represalii.

„Suntem foarte mulțumiți de amploarea pe care a luat-o fenomenul Declarațiilor de Unire și de entuziasmul cu care primarii patrioți de peste Prut continuă să arate că sunt mândri să facă parte din națiunea română. Salutăm faptul că aleșii locali unioniști vor să se asocieze și că vin în vizită de lucru în România, pentru a vedea modele de succes pe care le pot implementa în comunitățile lor”, a declarat George Simion, din partea Alianței pentru Centenar, organizația care a venit cu ideea Declarațiilor de Unire. (ZCH NEWS)

Articolul precedentPrefectul a decis: Patrulare prin Văratec, după un zimbru plimbăreţ!
Articolul următorDezinfecție generală la DSP Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.