dgaspc 02DGASPC Neamț, instituție a cărei principală misiune este aceea de a apăra și promova drepturile omului și în special ale copilului, marchează și în acest an, pe data de 10 decembrie, Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, alături de toţi cei care preţuiesc valorile reprezentate de ea. Această sărbătoare celebrată în toată lumea și care consfințește dreptul fiecărui individ de a fi unic, a ajuns la a 65-a aniversare. Organizaţia Naţiunilor Unite a adoptat pe 10 Decembrie 1948 Declaraţia Universală a Drepturilor Omului, completată ulterior cu alte documente la fel de importante, printre care Convenţia Împotriva Torturii (1984), Convenţia Drepturilor Copilului (1989), etc.

„Această zi trebuie să reprezinte un moment de reflecţie pentru instituţiile statului, pentru societatea civilă, dar și pentru fiecare individ în parte asupra faptului că drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului nu pot fi încălcate sau ignorate. Prin acțiunile zilnice și prin demersurile realizate constant de DGASPC, ne alăturăm eforturilor derulate de România, precum și de comunitatea internațională, pentru respectarea drepturilor omului. Considerăm că orice încălcare sau nerespectare a drepturilor fundamentale este condamnabilă și de aceea este foarte important să înțelegem că fiecare dintre noi, indiferent de rasă, educație, convingeri, etc., suntem egali în drepturi“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Ziua Internațională a Drepturilor Omului ajunsă la cea de-a 65-a ediție are drept slogan „Drepturile noastre, libertatea noastră!“, ce promovează ideea conform căreia egalitatea dintre drepturile oamenilor este echivalentul libertății individuale dar și al libertății în general iar aceste drepturi sunt cele care ne leagă ca o comunitate mondială cu aceleași idealuri.